Persoonlijke presentatie (voorbeeldartikel)

Hier is een voorbeeld van een artikel, oorspronkelijk gepubliceerd als onderdeel van de Blogging Universiteit. Schrijf u in voor een van onze tien programma's en start uw blog.

Je gaat vandaag een artikel publiceren. Maak je geen zorgen over hoe je blog eruit zal zien. Maak je geen zorgen als je het nog geen naam hebt gegeven of als je je overweldigd voelt. Klik gewoon op de knop 'Nieuw bericht' en vertel ons waarom je hier bent.

Wat is je doel?

  • Je nieuwe lezers hebben context nodig. Waar gaat u het over hebben? Waarom moeten ze uw blog lezen?
  • Dit zal je helpen je te concentreren op je ideeën over je blog en hoe je die wilt ontwikkelen.

Het artikel kan kort of lang zijn, een persoonlijke inleiding over uw leven bevatten, de missie van uw blog beschrijven, een manifest voor de toekomst presenteren of gewoon aangeven wat u wilt publiceren.

Om u op weg te helpen, volgen hier enkele vragen:

  • Waarom maakt u een openbare blog in plaats van een persoonlijk dagboek?
  • Welke onderwerpen ga je behandelen?
  • Wie is de doelgroep van uw blog?
  • Als je blog het eerste jaar succesvol doorkomt, wat hoop je dan bereikt te hebben?

Het beantwoorden van deze vragen zet je niet vast in een definitief pad. Het mooie van bloggen is dat het zich voortdurend ontwikkelt naarmate je leert, je ontwikkelt en met anderen samenwerkt. Toch is het een goed idee om te weten waar en waarom u begint. Het formuleren van uw doelstellingen kan simpelweg helpen om nieuwe ideeën voor artikelen te genereren.

Weet je niet zeker hoe je moet beginnen? Schrijf gewoon het eerste dat in je opkomt. Anne Lamott, auteur van een uitstekend boek over het schrijfproces, zegt dat je jezelf een "messy first draft" moet toestaan. Dit is een essentiële les: begin met schrijven, het redigeren van je tekst komt later wel.

Zodra u klaar bent om te publiceren, geef uw artikel drie tot vijf tags die het onderwerp beschrijven: literatuur, fotografie, fictie, ouderschap, eten, auto's, films, sport, enz. Deze tags zullen bezoekers die geïnteresseerd zijn in deze onderwerpen helpen om u in de Reader te vinden. Deze tags zullen gebruikers die geïnteresseerd zijn in deze onderwerpen helpen om u in de Reader te vinden. Zorg ervoor dat één van deze tags "zerotohero" is, zodat nieuwe bloggers u ook kunnen vinden.

Laat een reactie achter